Rumunští patrioti přerušili islámské volání k modlitbě v opeře zpěvem národní hymny

Jeden z mužů, Codrin Goia k tomu médiím řekl:

“Včera, 1. října, se v opeře odehrával multikulturní kus. Posláním koncertu bylo přinést poselství míru, ale se svými přáteli, nacionalisty odsud z Cluj, členy strany Nová pravice, jsme slyšeli, že muslimský imám bude křičet Allahu Akbar, ten samý pozdrav, který křičí teroristé, když provádějí útoky. Ironicky, ten samý den v Marseille ten výkřik použil terorista, který zde ubodal dvě ženy. Proto jsme tam šli, abychom viděli, co se bude dít.

“Netrvalo to ani deset minut, a na pódiu se objevila postava, která vyvolávala Allahu Akbar. Pochopitelně, v rumunském městě, křesťanském městě, jako je Cluj Napoca, nám to přišlo nepřijatelné, a tak jsme začali zpívat národní hymnu. Někteří mávali národní vlajkou. Byla to reakce, protože národní hymna je také zvoláním k probuzení, k povstání, k akci. Tu hru vnímáme jako vymývání mozků jejích diváků, aby lidé mohli snadněji přijmout islamizaci Rumunska. Není to ale problém jen Rumunska, ale celé Evropy, a Rumuni jsou tlačeni EU, aby přijali co nejvíce uprchlíků. A tito lidé sem nepřijdou, aby tvrdě pracovali a přinesli společnosti užitek.”

Opera “Ozbrojený muž” byla do Rumunska přivezena z Londýna, aby Rumuny “kulturně obohatila. Její součástí je volání muezzina “Allahu Akbar. Měla být uvedena už v Bukurešti, ale tam byla odmítnuta. V Cluj měli organizátoři díky sympatizujícímu starostovi větší štěstí.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: Z videa)

Přejít nahoru