Imigrantští doktoři stojí za 60% případů zneužívání pacientek

Podle údajů z britského Národního zdravotního systému NHS stojí za 60% zneužívání pacientek imigrantští, zejm. neevropští doktoři. To je dvakrát tolik než jejich západní kolegové. Přitom barevní doktoři tvoří jen třetinu zdravotnického personálu. Zneužívání sahá od osahávání, šmírování, natáčení až k znásilňování.

Anush Babu se měl kde učit (uvidíme, zda se jeho alma mater nějak vyjádří). I v ČR se pacientky vracely po operaci v jiném stavu s lapiduchem, aniž by se o to přičinily. A v multikulturní společnosti si tací teprv přijdou na své.

Nicméně britská lékařská disciplinární komise GMC se politicky korektních důvodů zdráhá oficiálně připustit, že barevní lékaři se dopouštějí na pacientkách dvakrát více zneužívání než bílí, a chce (uměle) dosáhnout, že čísla budou vyrovnaná. Lékařské kuloáry se však obávají, že to povede jen k tomu, že se polovina případů zneužívání pacientek barevnými doktory nebude příliš rigorózně řešit, a jen povede k legimitizování praxe, že lékaři v určité míře mohou mladých pacientek (zne)užívat jako bonusů ke své práci.

(zdroj: eurabia.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru