Perfektní příklad integrace, hlásalo se o Afričanovi, který v pondělí zabil dítě

„Podezřelý se narodil v roce 1979 v Eritreji. Do Švýcarska přicestoval nelegálně v roce 2006. O dva roky později mu byl udělen azyl a muž se velmi dobře integroval,“ sdělil Romann.

Ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) sdělil, že jeho případ se objevoval v nejrůznějších publikacích jako příklad úspěšného zapojení do společnosti. „Muž byl uváděn v publikacích jako příklad úspěšné integrace,“ dodal Seehofer. Eritrejec žil od roku 2006 ve Švýcarsku. Sám je otcem tří dětí. Podle informací švýcarských orgánů dobře a tvrdě pracoval.

Co Eritrejce k takovému činu vedlo, není zatím jasné. Žena nakonec z kolejiště utekla, osmiletý hoch však nepřežil. Muž se snažil strčit pod vlak také 78letou ženu. Ta utrpěla zranění ramene, ale nespadla do kolejiště. Oběti a pachatel se pravděpodobně neznali.

Podle Romannových informací měl Eritrejec už minulý čtvrtek ve Švýcarsku fyzicky napadnout svou sousedku. Ženu ohrožoval nožem, škrtil ji a nakonec ji v jejím bytě zamkl. Byl na něj po celém Švýcarsku vydán zatykač. Podezřelému hrozí až doživotí.

(zdroj: parlamentnilisty.cz, foto: AP)

Přejít nahoru