Český turista zemřel během dovolené na Bali po roztržení žaludku

„Myslel jsem, že tuto zprávu nebudu muset psát. Dnes, přibližně ve 21 hodin, přehrala Eliška svůj boj a její srdce se zastavilo,“ uvedl přítel skupiny Miloš Kos na Facebooku.

Dále poděkoval těm, kteří pomáhali s poskytováním informací a poskytováním pomoci, a řekl, že „přinesla velkou naději, že se vše obrátí k lepšímu“.

„Bohužel způsob, jakým Eliška odišla, byl rychlejší, než se čekalo,“ řekl Kos.

Jak uvádí zpráva Yahoo News Australia, Eliška byla minulú sobotu hospitalizována v nemocnici Kutě po roztržení žaludku, což vedlo k vážnému vnitřnímu krvácení.

Po vyslechnutí zprávy, její manžel, Martin Frank, okamžitě cestoval na Bali z Prahy, a hledal pomoc na sociálních sítích pro svou manželku, kde by mohl najít dárce krve.

„Ahoj, snažím se najít někoho, kdo má krev s krevním obrazem A nebo O, abych daroval krev své ženě. Ona je na jednotce intenzivní péče v nemocnici BIMC Kuta a potřebuje krev,“ řekl Martin ve skupině na Facebooku.

Zdá se, že na jeho výzvu na pomoc odpověděly desítky lidí a 1. července oznámil, že dostali tři jednotky krve, a dodal, že se Eliške podařilo operaci zvládnout.

Tragickou smrt Elišky potvrdila mluvčí Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

„Ve čtvrtek jsme obdrželi informace o úmrtí českého občana na Bali na našem velvyslanectví,“ řekla mluvčí Zuzana Stichová.

Podle zprávy DailyMail byla Eliška v lednu diagnostikována nádor slinivky. Není jasné, zda byla léčena, ale mluvčí nemocnice BIMC Kuta údajně prohlásil, že Eliska má velmi silnou infekci, je anemická a že také trpí sepsí, když přišla.

(Coconuts, ceskoaktualne.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru