V Hamburku bude horko: Islamisté budou demonstrovat za právo šaría

Alparslan Kuytul je učencem a duchovním vůdcem Furkanského hnutí . Spolkový úřad na ochranu ústavy považuje hnutí za extremistickou organizaci, jejímž cílem je vytvoření „islámské civilizace“ . Alparslan Kuytul byl zatčen na koncem ledna  2018 v Turecku. Od té doby sedí ve vězení  v  tureckém městě Bolu.

Spolkový úřad na ochranu ústavy sleduje komunitu „Furkanské hnutí“ asi tři roky. Nyní je úřad  zděšen a varuje, že tato demonstrace není neškodná, protože za ní stojí islamisté, kteří hledají určitý druh celosvětového chalifátu.

Spolkový úřad nechápe, že tato „neškodná“ skupina si mohla v Hamburku zaregistrovat demonstraci. A jsou registrovány také protidemonstrace, s velkou koalicí církví, odborů a stran, je to demonstrace proti demokracii?

Islamisté, kteří jsou  proti křesťanským a demokratickým hodnotám a mají za cíl vytvoření chalifátu, mohou demonstrovat v Hamburku a navíc pod policejní ochranou. To je absolutní šílenství, ale v Německu je možné vše – islám  přece patří do této pestré republiky.

Organizace má hlavní sídlo v Hamburku a Dortmundu. Kromě toho má další pobočky v Berlíně a Mnichově. Hamburská organizace je především založena na sdružení „Mládež, vzdělávání a sociální věci e.V.“

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru