Krátke zprávy z domova: Předčasně narozené děti dostaly od Nedoklubka unikátní pelíšky

Nové pomůcky pomohou především v péči o předčasně narozené děti, kterým při pobytu v inkubátoru poskytují mimojiné pocit bezpečí.

Královéhradecké neonatologické centrum, které každoročně poskytuje péči zhruba šesti stovkám předčasně narozeným dětem, získalo čtyři kusy pelíšku Neobed Intensiv a jeden kus Neobed Twins, který je určený pro dvojčátka.

Více info Královéhradecké novinky

Zemřeli v Řecku. Na pohřeb manželů Švíkových přišly stovky lidí

Krupobití které 10.července letošního roku zasáhlo řecký poloostrov Chalkidiki, obletěla celý svět. Manželé Jana a Antonín Švíkovi z Jihlavy tamní větrnou smršť nepřežili.

Obytný přívěs, ve kterém na dovolené na poloostrově pobývali, se s nimi v onen osudný den převrátil. Jejich syn neštěstí přežil, záchranáři ho přepravili do nemocnice. Bez zranění přežil i jejich vnuk.

Manželům už ale život lékaři zachránit nedokázali. Smuteční obřad se 16 dní po tragédii konal v Jihlavě v kostele Svatého Jakuba. Na poslední rozloučení dorazily podle odhadů stovky lidí. Manželé už byli oba v penzi. I přes svůj vyšší věk byli ale velmi aktivní a mezi lidmi oblíbení.

Jakmile se v průběhu středy ukázalo, že mezi mrtvými po řádění bouře v Česku jsou právě i dva Češi z Jihlavy, začaly se hlavně na sociální síti Facebook objevovat kondolenční vzkazy.

Více info Novinky Vysočina

Chybí informační projekt, jak vraždí homosexuály v muslimských zemích

“Když už mají sluníčkáři takovou starost o homosexuály, proč třeba neudělají nějaký informační projekt o tom, jak jsou homosexuálové vražděni v muslimských zemích a o tom, že islám za homosexualitu požaduje smrt? ” radí na svém facebookovém profilu Tomio Okamura pražským konšelům.

“V souvislosti s homosexualistickým festivalem Prague Pride hnutí SPD odmítá propagaci genderové ideologie homosexualismu i to, že propagaci homosexualismu podporuje vedení hlavního města Prahy, což je koalice Pirátů, TOP 09, STAN a hnutí Praha sobě poslance KDU-ČSL Jana Čižinského,  finančně i vyvěšením duhové vlajky. Stejně tak odsuzujeme, že se ambasády cizích států vměšují do vnitřních záležitostí našeho státu tím, že tento festival podporují,” napsal na svém facebookovém profilu místopředseda Sněmovny a předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

“Sexuální orientace je soukromou záležitostí každého a SPD nehodlá lidem mluvit do toho, co dělají ve svých ložnicích, proto ani nevidíme potřebu, aby tuto problematiku řešili politici. Hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů a homosexuálové mají dle nás v současnosti právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané. Podle hnutí SPD je základem státu tradiční rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Tradiční rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu. Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu,” konstatuje Okamura.

Více info První zprávy

Přejít nahoru