Německo: Gambijský “žadatel o azyl” rozbil více než 20 zaparkovaných automobilů

Podle kolegů z řad přistěhovalců, kteří žijí ve stejném zařízení jako podezřelý, Gambijský muž použil železnou tyč na rozbití desítek vozidel a dokonce na den upozornil policii na své úmysly dříve, než se dopustil sprostého vandalismu.

Podle německých online novin Stimme: “Mladý muž zřejmě začal v neděli nepokoje v azylovém domě. Říká se, že přerušil kabely, zničil telefony a kola. Šroubovákem probodl otvory v pneumatikách kol.”

“Uprchlíci” v pondělí večer oznámili, že 21-letý křičel v neděli na policii, že bude pokračovat v nepokojích a zítra – v pondělí – zničí auta. Když se situace uklidnila, policie odešla a dala ostatním uprchlíkům pokyn, “aby jich v případě opakovaných problémů kontaktovali.”

Uvádí se, že pracovníci v azylovém domě a představitelé města se v centru setkali s cílem vyřešit nevhodné chování migranta den předtím, který se zjevně nezastavil ani během oficiální návštěvy. Navzdory špatnému chování gambijských migrantů nebyl zastaven v tom, aby chodil ven a rozbíjel auta v důsledku nesmyslného hněvu.

Mluvčí policie po vyslechnutí odmítl komentovat, zda se dozvěděli o vzpouře afrického migranta dříve, než k němu došlo. Potvrdili však, že policisté byli v neděli nuceni reagovat na výbuch muže, když hrozil vraždou jednoho ze svých spolubydlících.

Po rozbití přibližně dvaceti zaparkovaných automobilů byl podezřelý zadržen policií a přijat na psychiatrickou kliniku.

To, zda pojišťovny zaplatí škodu, je stále ve vzduchu.

(Voice, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru