Nie je vhodné pre slabšie povahy: Ďalšia smrť v Nemecku, Sýrčan v Stuttgarte mečom zmasakroval Nemca na ulici za bieleho dňa

Predpokladaným páchateľom, ktorého zadržali po niekoľkých hodinách blízko miesta činu, je 28-ročný občan Sýrie, uviedla vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie polície. Obeť bola identifikovaná ako 36-ročný Nemec.

Obaja muži boli donedávna spolubývajúcimi. Pozadie útoku je zatiaľ nejasné, podľa polície mu však predchádzala hádka. Zadržaného muža majú ešte vo štvrtok predviesť pred vyšetrujúceho sudcu.

Smrteľný útok prichádza len pár dní po tom, čo 40-ročný Eritrejčan sotil pod vlak Nemku so synom, ktorí mali namierené na výlet do Rakúska, pričom 8-ročný chlapec zraneniam na mieste podľahol. Skutok vyvolal v krajine veľa emócií, aj z dôvodu, že tento konkrétny útočník bol citovaný v publikáciách mimovládok ako “úspešný príklad integrácie”. Minister vnútra Seehofer po útoku prerušil dovolenku a snaží sa bezpečnostnú situáciu v krajine bezprostredne riešiť. Zdá sa, zatiaľ neúspešne.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Twitter, foto titulní: Pixabay)

Přejít nahoru