Statečný policista si ve Španělsku poradil s Afričanem s mačetou + VIDEO

K dramatickému incidentu došlo v stredu popoludní miestneho času, kedy polícia uvidela muža, ako si aplikuje drogy priamo na ulici v mestskej časti Villaverde v Madride.

Keď sa k nemu policajti priblížili a začali s ním komunikovať, začal byť agresívny a niekoľkokrát sa pokúsil porezať policajta mačetou. Strážcovia poriadku zavolali posily a dostali situáciu pod kontrolu, ako ukazuje video.

Niekoľko policajtov muža obkľúčilo vo fontáne, a zatiaľ čo odvádzali jeho pozornosť, jeden z policajtov na neho skočil a odzbrojil ho. Ostatní kolegovia následne pribehli na pomoc, aby bolo možné muža spacifikovať.

Páchateľ, podľa informácií pochádzajúci z Afriky, bol predtým dvadsaťkrát zadržaný za rôzne zločiny. Tiež bol dvakrát odsúdený za násilné trestné činy.

 

Vlna násilia v Európe

Sputnik vo štvrtok informoval o Sýrčanovi, ktorý na ulici v nemeckom Stuttgarte za bieleho dňa brutálne zavraždil japonským mečom muža pred zrakmi jeho dcéry.

Podozrivý Sýrčan bol následne zadržaný. Obeťou bol nemecký Kazach.

O niekoľko dní skôr zhodil Eritrejčan vo Frankfurte nad Mohanom matku s malým dieťaťom z nástupišťa pod prechádzajúci rýchlik. Chlapec neprežil, jeho matka utrpela ťažké zranenia. Afričan sa pokúsil hodiť pod prechádzajúci rýchlik ešte jednu ženu. Tá sa však dokázala ubrániť.

Nemecké médiá potom informovala, že muž trpel psychickými problémami.

K tejto tragédii sa na svojich sociálnych sieťach vyjadroval aj vplyvný český politológ žijúci v Nemecku Petr Robejšek. Zamýšľal sa nad mediálnym naratívom nemeckých žurnalistov, pretože je v poslednej dobe podľa jeho slov často počuť, že migranti uchyľujúci sa k násilným trestným činom trpia psychickými problémami.

“Nemeckí a švajčiarski vyšetrovatelia oznámili, že zatknutý Eritrejčan trpí psychickou poruchou. Vzhľadom k tomu, ako často v posledných rokoch v Nemecku počujem, že páchatelia ťažkých zločinov majú psychické problémy, tak mi skôr pripadá, že polícia zločinca prenasleduje hlavne preto, aby ich odovzdala psychiatrom,” vyhlásil Robejšek na svojom Facebooku.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Pixabay)

Přejít nahoru