Způsob, jak se vyhnout deportaci: Migrant, který znásilnil dívku ve Velké Británii, tvrdí, že má deprese a chce se zabít

Zasedání tribunálu ve Felthamu v jihozápadním Londýně odhalilo, jak dlouho se Ahmed zkoušel vyhnout deportaci, a také právní rozepře, a soudní spory, které vedou k přesunu odsouzených zahraničních zločinců ze Spojeného království.

Jeho advokát Mark Allison uvedl, že Ahmed, kterému byl v roce 2003 ve Velké Británii přiznán status uprchlíka, žádal o soudní přezkum svého případu. Somálec také řekl psychiatrovi, že trpí „mentálním traumatem“. Psychiatr následně podal žádost, která je podle právníka Matthew Williamsa z ministerstva vnitra „považována za žádost o zrušení příkazu k vyhoštění“. Také se dodává, že Ahmed se předtím několikrát pokusil spáchat sebevraždu.

V dalším novém tvrzení, migrant nyní údajně říká, že byl obětí moderního otroctví před vstupem do Velké Británie. Trvá na tom, že byl jednou unesen a pracoval pro souseda jako čistič bot po dobu dvou let bez odměny.

Gang, ze kterého pochází 30letý Ahmed, dříve znásilnil 16letou dívku. Nový vývoj incidentu pobouřil oběť, která po soudu bojovala s posttraumatickou stresovou poruchou.

„Je to směšné – jeho duševní zdraví má přednost před mým. Je to naprosto nechutné a jsem zděšena tím, že používá tuto omluvu, aby se pokusil vyhnout deportaci, “ řekla dívka.

Vzpoura v letadle
V roce 2010 byl Ahmedovi, který stále popírá svůj zločin, poprvé oznámeno, že bude deportován. Poté, co podal odvolání proti vyhoštění, byl do letadla posazen teprve loni v říjnu.

Spolucestující při letu do Turecka s Ahmedem soucítili, když začal křičet, že byl odtržen od své rodiny. Cestující si mysleli, že dělají dobrý skutek a rozproudili skutečnou vzpouru ještě před odletem. Takto Ahmed zůstal v Londýně.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru