Tarczyński: “Žádné saudské mešity v Evropě, dokud nebude v Saudské Arábii stát polská katedrála”

Burka by podle něj měla být zakázána jak z bezpečnostních důvodů, tak i jako signál islámským radikálům, že nemohou v Evropě požadovat větší práva, než mají Evropané v Saudské Arábii. “Islámský závoj by měl být zakázán stejně, jako je v Saudské Arábii zakázán kříž”, řekl.

Tarczyński tvrdí, že vztah Západu a islámského světa je v současnosti nevyrovnaný a promluvil o mešitě, kterou chce saudský režim vystavět ve Varšavě.

“Proč ne, ale až budou souhlasit s tím, že Polsko bude moci v Saudské Arábii vystavět katedrálu,” řekl.

Také požaduje zákaz burky tak jako tomu je “v mnoha evropských zemích”. Náboženští fundamentalisté podle něj nemohou požadovat více práv, než ostatní. Normální lidé podle něj také nemohou chodit po ulici v kukle.

“Pokud nemáte rádi křesťanskou Evropu, běžte do Saudské Arábie, ať s vámi jednají tak, jak máte rádi.”

“Jsme si jako lidé rovni; pokud od evropských křesťanů čekáte více, než mohou evropští křesťané očekávat v islámském světě, tak dobře, nemáte právo očekávat víc. Jsme si rovni. Pokud v Evropě nejste šťastni, jděte do arabských zemí, a zůstaňte tam.”

“V Německu a Švédsku a dalších mnoha zemích tento proces, tento požadavek na dovolení burek, začíná slovy jako ‘demokracie’ a ‘svoboda náboženství’ a všechna tato krásná slova, která nemají s realitou nic společného. A končí sebevražednými útoky.”

“Musíme si vzít lekce od národů, které čelí obrovským následkům. Burka nemá nic společného s tím, jak my žijeme, nemá nic společného s naší identitou. Islámští radikálové tato práva využívají, aby zabíjeli Evropany. Tak to je,” dodal.

(Breitbart, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru