Němečtí občané se vyzbrojují střelnými zbraněmi

To je téměř 250 procent nárůst za pouhých pět let.

Die Welt uvádí, že tato čísla byla schopna vidět denní světlo díky průzkumu, který provedl regionální deník Rheinische Post na ministerstvech vnitra všech 16 federálních států.

Podle získaných údajů vzrostl v loňském roce pouze nárůst licencí na malé střelné zbraně o 9 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Na jednoho obyvatele je nejvyšší počet střelných zbraní ve Šlesvicku-Holštýnsku (9,6 na 1000 obyvatel) a v Sársku (9,2). Počet jednotlivců, kteří jsou držiteli malé licence, údajně roste už roky.

„Další statistiky ukazují, že od ledna 2016 bylo vydáno přesně 300 949 karet pro malé zbraně ve srovnání s 557 560 do konce roku 2017. To je o 85 procent více než za dva roky. Pokud jste držiteli této zbrojní licence, můžete nosit střelné zbraně Signal, Dráždivé a Zbraně na veřejnosti, “hlásí Die Welt.

Svaz policie (GdP) se domnívá, že hlavním důvodem, který řídí tento trend, je „latentní pocit nejistoty“ v populaci.

“Od událostí na kolínské katedrále na Silvestra 2015 se stále více lidí cítí nejistě,” řekl předseda GdP Oliver Malchow.

Jak již mnozí dobře vědí, na kolínských silvestrovských oslavách se setkaly masové sexuální útoky německých žen severoafrickými a blízkovýchodními muži. Celkem došlo k nejméně 24 údajným znásilněním a četným krádežím, většinou v centru Kolína nad Rýnem.

“Problematické zvyšování licencí na ruční palné zbraně ukazuje, že musíme pracovat na obnovení pocitu bezpečí pro mnoho občanů,” řekl Malchow.

“Prvním důležitým krokem je větší přítomnost policie na silnici,” dodal.

V současné době je v Německu ve vlastnictví soukromých občanů přibližně 5,4 milionu zbraní různých kategorií. To činí 66 zbraní na 1000 obyvatel.

(Voice, foto: Pixabay, ČA)

Přejít nahoru