Německo: Marocký řidič kamionů, který zavraždil aktivistu proti migraci, byl odsouzen na doživotí

Po odsouzení za vraždu Sophie Löschenové byl 42letý marocký řidič nákladních automobilů Boujemaa L. odsouzen na doživotí ve vězení soudem v bavorském městě Bayreuth.

Tělo paní Löscheové bylo objeveno v mělkém hrobu nedaleko benzínové stanice v severním Španělsku v červnu roku 2018, hlásil v té době portál Voice of Europe.

Podle zpráv z německých a španělských médií v té době byla policie schopna rychle najít 42letého marockého podezřelého díky sledovacím záznamům zachyceným kamerami čerpacích stanic a Sophia, která zaslala textové zprávy svým přátelům s číslem SPZ vozidla, hlásí Deutsche Welle.

Přestože Boujemaa L. tvrdil, že nezamýšlel Löscheovou zabít, lékař na základě pitvy rozhodl, že německá studentka zemřela v důsledku těžkého bití.

Smrt Sophie Lösche vyvolala pobouření a rozsáhlou debatu o cizích státních příslušnících páchajících násilné trestné činy v Německu.

Před svou vraždou Löscheová pracovala s pro-migrující nevládní organizací „No Borders Kitchen“ na řeckém ostrově Lesbos, kde pomáhala žadatelům o azyl.

(Voice, foto: archiv)

Přejít nahoru