Viktor Orbán: Pokles původní populace je „nemocí Evropy“. Řešením není dovoz velkého počtu migrantů

Maďarský populistický premiér Viktor Orbán říká, že „nemocí Evropy“ je pokles počtu obyvatel na kontinentu, protože naléhal na další pobídky k povzbuzení občanů, aby měli děti.

Během projevu na 3. demografickém summitu v Budapešti Orbán varoval, že největším problémem, kterému Evropa čelí, je demografická sebevražda.

“Proč tomu tak je?” To rozhodně není kvůli nějaké nemoci křesťanské civilizace – konec konců počet křesťanů roste po celém světě. To je obecně nemoc Evropy, “řekl.

Premiér uvedl, že řešením není dovoz velkého počtu migrantů a prohlásil: „Nikdy nesmíme akceptovat výměnu obyvatel.“

Podle Orbána by mělo být napraveno zajistit, aby rodiny byly finančně odměněny za to, že mají děti, a nikoli potrestány.

“Vyhrajeme jen tehdy, když můžeme vybudovat systém, ve kterém ti, kteří rodí děti, žijí podstatně lépe, než kdyby nezaložili rodinu,” řekl.

Orbán zdůraznil, že západ je odsouzen, pokud se současný model atomizace a demografického poklesu nezastaví.

“Bez rodin a dětí národní společenství zmizí,” řekl Orbán a dodal: “a pokud národ zmizí, ze světa zmizí něco nenahraditelného.”

Jak jsme již dříve zdůraznili, v rámci úsilí o posílení populace v zemi, aniž by se museli spoléhat na masovou migraci, Maďarsko dáva 30 600 EUR manželským párům, které mají tři nebo více dětí.

Manželský pár obdrží 30,600 EUR jako půjčku od vlády po uzavření manželství. Půjčka pak musí být splacena, dokud pár nemá tři děti. V tuto chvíli je dluh zcela odpuštěn.

(Summitnews, foto: archiv, ČA)

Přejít nahoru