Belgie: 88letá žena zemřela poté, co jí přistěhovalec podřízl hrdlo

K útoku údajně došlo v studentské oblasti Antverp v Raapstraatu. Uvádí se, že starší žena byla po zranění ohrožujících život prevezena do nemocnice.

Útočník, který je údajně mužem východoevropského původu, uprchl ze scény před tím, než ho v neděli večer našli a zatkli policisté. Prokurátoři v Antverpách potvrdili, že útočník byl skutečně uvězněn v policejní vazbě.

Od té doby bylo zahájeno vyšetřování vraždy. Předběžná zjištění naznačují, že pachatel přistěhovalce mohl žít ve stejné budově jako 88letá oběť.

“Okolnosti jsou plně vyšetřovány,” uvádí policie. Vyšetřující soudce zavedl v zájmu vyšetřování zastavení komunikace pro média. Můžeme potvrdit, že policie v neděli večer zatkla podezřelého. Momentálně nejsou o tomto podezřelém poskytovány žádné další informace, “dodal soudce Chomé.

Vražda imigrantů přichází jen týden poté, co byl patnáctiletý belgický chlapec brutálně zbit skupinou imigrantů v obci Kalmthout v Antverpách. V důsledku útoku byl patnáctiletý chlapec hospitalizován s těžkými zraněními na tváři.

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru