EU nedokáže uzavřít dohodu o přerozdělování migrantů

Francouzská ministryně Amélie de Montchalin na začátku úterý uvedla, že 10 zemí je připraveno co nejdříve podpořit dohodu Malty o přerozdělování migrantů podle portálu New europe.

Před dvěma týdny na Maltě, v Německu, ve Francii, Itálii a na Maltě byla ohlášena dohoda, jejímž cílem je zbavit tlak zemí, jako je Malta a Itálie, které jsou pro migranty první zastávkou.

Avšak tříhodinový pracovní oběd v Lucemburku v úterý nepřinesl očekávaný výsledek, protože pouze 12 zemí uvedlo, že by byly ochotny přijmout zachráněné migranty, ale pouze případ od případu a za nesplnitelných podmínek.

Francie a Německo dobrovolně přijaly některé ze zachráněných migrantů. Portugalsko, Irsko, Lucembursko a Finsko však byly ochotny se připojit, pouze pokud každý členský stát přijme kvótu, uvádí The Times of Malta.

Bulharsko, Kypr a Řecko vyvrátily skutečnost, že skupina čtyř zemí, která se setkala na Maltě, se zabývala pouze problémem migrantů zachráněných mezi Libyí a Itálií, informovala německá tisková agentura DW.

Nizozemsko bylo ochotno diskutovat pouze o přijetí uprchlíků.

Země východní Evropy znovu opakovaly své zásadní odmítnutí jakéhokoli plánu, který by od nich vyžadoval přistěhovalectví.

“Ti, kteří řekli ano, jsou tři nebo čtyři státy, které již projevily ochotu, jako je Lucembursko a Irsko,” uvedla italská ministryně vnitra Luciana Lamorgeseová pro agenturu ANSA.

“Doufejme, že se dohodneme mezi listopadem a prosincem,” dodala.

(foto: Pixabay)

Přejít nahoru