Belgie: Islámský učitel, který sexuálně napadl studenty, se vyhnul trestu odnětí svobody

Přestože státní zastupitelství požadovalo čtyřletý trest odnětí svobody proti učiteli islámu, soudce viděl dost polehčujících okolností, aby mohl učiteli podat tříletý podmíněný trest, uvádí Het Laatste Nieuws.

Kromě jeho podmíněného trestu byl 53letému islámskému učiteli a sexuálnímu predátorovi na 10 let zakázáno vyučovat, aby mu zabránil v těsném kontaktu s dětmi.

Navzdory tomu, že se žalovaný zbavil skotu, nadále obviňuje všechny obvinění proti němu. Zprávy belgických médií naznačují, že existuje dobrá šance, že se může proti odsouzení odvolat.

Ve výroku soudu uvedl žalovaný: „Nic není v pořádku. Žádná z těchto zpráv nebo nevhodných doteků a žádné z údajných tahů. Jsem opravdu přísný, ale nikdy jsem nešel přes vrchol. Se svými studenty jsem vždy měl profesionální vztah založený na respektu. Mnoho z nich se mnou také mluvilo o svých problémech. Proč mě tito studenti obviňují? Žádný nápad.”

Ale navzdory jeho nárokům na nevinnost, islámský učitel není zdaleka svatým. V roce 2015 vydal islámský učitel zprávy poté, co oslavil teroristický útok Charlie Hebdo. Poté, co učitel historie a jeden z jeho kolegů útok odsoudili, začal islámský učitel proti němu petici. Studenti, kteří odmítli podepsat svou petici, byli údajně zbiti.

Přestože byl dočasně pozastaven školou, která ho zaměstnávala, královského anténa Leonarda da Vinciho v Anderlechtu, byl mu umožněn návrat krátce poté. Po návratu učitele bylo proti němu v letech vedoucích k jeho případu podáno mnoho stížností.

(Voice, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru