Multikulturní švédské město se stává peklem na Zemi: Dívka a dvě ženy vyprávějí své příběhy

Příběhy lidí Staffanstorpu se zveřejnily poté, co město navštívil vyšetřovací novinář Joakim Lamotte. Dříve bylo město známo pouze pro příšerný nůž, za který byl afghánský migrant zatčen.

Před Lamottovým fotoaparátem popisují Švédové město jako nebezpečné a plné násilí, přičemž jeho veřejný prostor dominují gangy.

Jedna dívka říká, jak ji každý den sexuálně obtěžovaly a praštily v její bývalé škole. “Zamkli mě na záchodě a udeřili mě bandami.” Vyrazili a žertovali na mě. Stalo se to každý den, “říká.

“Najednou přišli a popadli mě za prsa.” Když jsem toho chlapa udeřil, přišla celá rodina a řekla mi, že jsem trochu nadržený a že musím držet hubu. Když jsem se svými psy, házejí na psy kameny, “pokračuje a poukazuje na to, že se bojí toho, co se v budoucnu stane jejím sourozencům a bratrancům.

Žena vysvětluje, že postižené děti vyzývají své rodiče, aby nedělali nic, protože gang se dětem pomstí. Další žena vypráví, jak ji „brutálně“ porazil gang 15 lidí.

Během živého vysílání se však najednou objeví politicky korektní právník a popírá celý hrůzný obraz Staffanstorpu. Říká, že město je na jaře „klidné“.

Podle právníka je zcela nesprávné přispívat k „nenávisti“ ve společnosti. Tvrdí, že Lamotteho web je „strašný“ číst. Jedna z dívek však odpoví: „Lidé potřebují vědět, co se děje!“

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru