Španělé vyzkoušeli radikální metodu boje se stavbou mešit

Na místě, kde měla být mešita postavena, zakopali vepře a o svém skutku široce informovali v tisku. Zákony Islámu zakazují stavět mešity na „půdě poskvrněné vepři“.
Muslimské obci nezůstal jiný výběr než zrušit stavbu. Nebylo třeba ani žádných protestů a demonstrací.

Filipínci to zase vyřešili takto:

V roku 1911 sloužil generál Pershing na Filipínách, kde velel vojenské jednotce. Za úkol měl boj proti islámským radikálům, kteří prováděli teroristické a sebevražedné bombové útoky. Vyřešil to šalamounsky. Nechal zajmout 50 džihádistických radikálů. Nechal je vykopat si hroby a postavil je všechny před popravčí četu. Vysmívali se mu, že jako mučedníci půjdou do nebe.Když však Pershingovi vojáci přivlekli dvě prasata, zabili je, a munici popravčí čety vymáchali v prasečí krvi a tuku, tak džihádisti začali plakat, prosit a křičet hrůzou. Prase je pro radikální islám ztělesněním hříchu a nečistoty. Něco tak zkaženého, že se ho dokonce obávají i dotknout.

A fakt, že v okamžiku smrti jim v těle bude proudit nečistá hříšná krev pro ně znamenal, že dveře do ráje pro ně jsou navěky věků zavřené. 49 jich bylo popraveno a jejich těla byla pohřbena s prasečími vnitřnostmi. Poslední zajatec byl propuštěn, aby popsal ostatním, k čemu došlo. 42 let od tohoto činu nedošlo na Filipínách k jedinému incidentu.

(zdroj: SKN, foto: Pixabay)

Přejít nahoru