Byla tato podvodní pyramida v Číně postavena před Velkou potopou? + VIDEO

Jedna věc je jasná: Debata nemusí nikdy skončit. Pokud se však podíváme na celkový obrázek, existuje dobrý důvod k tomu, abychom se nadále ptali. Pyramidy se objevují po celém světě a mají nápadné podobnosti, které naznačují možnou celosvětovou komunikaci, plánování a pokročilé technologie před tisíci lety.

A v jednom případě byla nalezena nedotčená a komplikovaně vyřezávaná pyramida hluboko pod vodou, což více podporovalo myšlenku, že mohla být postavena v dávné minulosti – před Velkou potopou popsanou v celosvětových antických textech.

Daleko od Egypta, v rozlehlém a tajném čínském národě, se nachází potopené město a velká podvodní pyramida. Místo: Fuxian Lake. Jezero je provincie Yunnan a pokrývá 100 kilometrů čtverečních s hloubkou 508 stop. Jezero je 1720 metrů nad mořem a je jedním z největších sladkovodních jezer v Číně.

Následující text pochází z čínského zpravodajského zdroje s názvem China Daily:

“Geng Wei věřil, že kameny mohou pocházet ze vzdálené doby. Proč však byli pod vodou? Odkud přišli? S těmito otázkami si Geng vzpomněl na mystickou legendu o jezeře. Místní lidé často říkali, že obyvatelé viděli městskou siluetu pod jezerem z nedalekých hor za pěkného a klidného dne.”

Bylo to v legendě uvedeno starověké město? Aby prozkoumal tuto hádanku, Geng se vrhl do vod asi 38krát, aby provedl průzkumy. Nakonec napsal zprávu, ve které informoval příslušná úřední oddělení a odborníky v provincii Yunnan o svých zjištěních. “

Stejný čínský zpravodajský zdroj, který komunistická vláda pozorně sleduje, vypráví otevřeně příběh podvodního města. Říká se, že archeologové datují objekty z místa kolem 250 nl a nejprve měli podezření, že potopené město se shodovalo s legendami o ztraceném městě Yuyuan.

Po podrobnějším zkoumání však archeologové zjistili, že kamenné město nemůže být Yuyuan, protože bylo postaveno ze dřeva a jílu, nikoli z kamene. Navíc archeologové, kteří se pokoušejí datovat materiál na kamenech, zjistili, že potopené město musí být mnohem starší.

Z průvodce Travel China:

„V roce 2005 dosáhlo zjištěné starobylé město rozlohu 2,4 km2 (8 km2) s 8 hlavními budovami. Nejúžasnější z nich je Fuxian Lake Pyramid. Tato pětipodlažní budova je vysoká 21 metrů a má tvar jako pyramida Maya. Budova ve stylu pódia s mnoha bronzovými přezkami byla spekulována jako obětní oltář. Ve podvodních budovách je mnoho 8 až 15 cm otvorů, jako je kopytník mořského koně (druh zvířete v legendě jezera).“ Vědci se domnívají, že se pravděpodobně použili pro stavbu domů. “

(Ancient-Code, foto: Youtube)

Přejít nahoru