Italská pobřežní stráž: některé těla migrantů jsou stále v moři

Podle zprávy italské pobřežní stráže byla těla pěti žen objeveny, z nichž dvě byly vyplaveny na břeh v neděli. Podle průzkumu italská pobřežní hlídka pokračovala v pátrací činnosti v malém moři na Lampeduse.

Tri z tiel boli vyplavené z mora, kde vlny vysoké až tri metre komplikovali vyhľadávanie loďou a helikoptérou.

Italská zpravodajská agentura ANSA, která podává zprávy z italského středomořského ostrova, uvedla, že do půl dne bylo na břeh přivezených celkem sedm těl. Později ANSA uvedla, že počet získaných mrtvol byl potvrzen o pět více.

Mezi pozůstalými bylo jednoleté dítě, další dvě děti, jejichž rodiče nemohli být okamžitě nalezení mezi pozůstalými, a 13 žen, uvedla RAI.

Tyto lodě na palubě obchodníků s lidmi v nouzi často volají o pomoc, ale tentokrát od nich na palubě nebyla žádná taková žádost, uvedla pobřežní stráž a dodala, že jejich zalarmoval občan.

Stefano Martello povedal, že on a jeho kolegovia rybári kráčali pozdĺž pobrežia, keď „sme okamžite pochopili, že veľmi vysoké vlny sa chystajú zraziť loď,“ informovala agentúra ANSA.

“Zavolali jsme pobřežní stráž a (jejich) motorové čluny dorazily během několika minut,” citovala agentura občana Martella. “Právě tato rychlost zachránila migrantů, kteří mezitím padli do vody. Bez okamžitého zásahu by všichni zemřeli.”

Pobřežní stráž označila sobotní záchranu za obzvláště dramatickou uvedla agentura AP.

(foto: Pixabay)

Přejít nahoru