Německo: 1 ze 3 lidí bude brzy mít kořeny migrantů

Německo bude muset přilákat „řadu národností“, aby udržel „ekonomiku stabilní“.

Podle německého odborníka na migraci bude do roku 2040 asi 35% německé populace mít migrační zázemí nebo být samotným migrantem.

Herbert Brücker, vedoucí oddělení výzkumu migrace ve Federálním institutu pro výzkum zaměstnanosti (IAB), v pondělí řekl pro Die Welt, že Německo „se stane rozmanitější“.

„V současné době má asi čtvrtina německých migrantů zázemí,“ řekl Brucker. “Za 20 let to bude nejméně 35%, ale může to být i více než 40%.”

Poznamenal, že ve městech bude toto číslo pravděpodobně vyšší. „To, co dnes vidíme ve velkých městech, bude v budoucnu pro celou zemi normální,“ řekl Brücker. “Ve městě, jako je Frankfurt, budeme mít 65 až 70%.”

Je potřeba více migrantů

Německý ekonom uvedl, že pro bezpečnost německé ekonomiky bude v budoucnu rozhodující stále rozmanitější populace. Čísla IAB naznačují, že do roku 2060 vyžaduje Německo asi 400 000 migrantů ročně, aby nedošlo k poklesu ekonomiky.

Výzvou pro Německo je však i nadále přitahovat vysoce kvalifikované migranty do této země. Brücker uvedl, že Německo by se muselo otevřít jiným zemím, protože pracovní síla ze zemí jižní a východní Evropy je vyčerpaná.

Studie zveřejněná minulý měsíc naznačila, že děti z rodin migrantů, které získají německý pas již v raném věku, mají tendenci mít větší přístup k příležitostem pro vysokoškolské vzdělávání.

(Infowars, foto: Pixabay)

Přejít nahoru