Salvini, vrať se! Levicově-globalistická koalice rozdávat migrantům denně více peněz než Italů se zdravotním postižením

Údaje zveřejněné tento týden odhalily, že stát příští rok přidělí 50 milionů EUR, 200 EUR v roce 2021 a 300 EUR v roce 2022 na financování fondu zdravotního postižení a sebevědomí, italské zprávy Il Giornale.

Přibližně dva miliony ze tří milionů zdravotně postižených v Itálii se spoléhají na státní výhody, aby přežily. Pokud je částka peněz přidělená státem na služby těmto lidem vydělena počtem lidí, kteří takové služby vyžadují, dostane každá osoba se zdravotním postižením 54 centů za den. Stručně řečeno, tento druh peněz nestačí na úhradu nejzákladnějších životních nákladů.

Současně italská vláda dává migrantům každý den téměř 20 EUR. Toto číslo bylo sníženo z 35 EUR na den poté, co Matteo Salvini a jeho strana národní populistické ligy vytvořili vládu s Hnutím pěti hvězd (M5S).

Skupiny migrantů samozřejmě odsoudily změnu politiky přijaté Salviniho vládou.

I přes změny zůstává propast mezi finanční podporou poskytovanou Italům se zdravotním postižením a finanční podporou poskytovanou migrantům naprosto absurdní.

Podle Fabio Scaltritti z komunity San Benedetto al Porto v Alessandrii není otázka rozdávání hotovosti migrantům „hospodářskou otázkou, ale etickou otázkou“.

A zatímco se lidé dohadují o tom, kolik peněz rozdávat migrantům, italská ekonomická situace je i nadále nejistá, protože poměr dluhu k HDP zůstává na vysoké úrovni 130%.

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru