Téměř polovina obyvatel Bruselu nyní nosí „prostředky sebeobrany“

Průzkum provedený službou Brusel – prevence a bezpečnost (BPV) zjistil, že 44 procent obyvatel Bruselu má „prostředky obrany“, přičemž velké množství (38%) ukládá skutečné zbraně.

“Ve více než čtvrtině těchto případů bylo uvedeno denní příslušenství, jako jsou klíče, deštníky a prsteny,” hlásí Bruzz. “Ve 38 procentech případů jsou však skutečně zmíněny skutečné zbraně, zejména nože, ale pojmenovány byly také mosazné klouby, výstražné a vzduchové pistole a výsuvné obušky.”

“Dalších 18 procent lidí s obrannou zbraní v kapse naznačuje, že se jedná o” obranného agenta “, jako je pepřový sprej.”

Kromě toho 14 procent respondentů uvedlo, že se zúčastnilo kurzů sebeobrany, jako je bojová umění, a 15 procent tvrdí, že jednoduše nechodí přes Brusel v noci pěšky nebo metrem, aby se vyhnuli potenciálně nebezpečným situacím.

„Těmito čísly jsme šokováni,“ uvedla ve zprávě BPV.

BPV tvrdí, že zpochybnilo 1801 obyvatel, 401 dojíždějících osob a 200 turistů, aby zhodnotili jejich pocit bezpečí ve městě.

Zajímavé je, že obyvatelé uvedli, že „čím déle zde žijí, tím negativněji hodnotí bezpečnost.“

Zejména tranzitní stanice a veřejná doprava v Bruselu se staly horkými místy zločinu, jak často informovala společnost Infowars Europe.

(Infowars, foto: Pixabay)

Přejít nahoru