Merkelová možná povolila vstup do Německa 5 000 válečných zločinců

Německý zpravodajský kanál Bild uvedl, že tato nová zpráva tvrdí, že od roku 2014 do roku 2019 Merkelové globalizační vláda neumožňovala pouze pro 5 000 migrantů vstup, kteří byli vyšetřováni za porušení mezinárodního práva, ale nevyšetřili všechny kromě několika z nich.

Zpráva odhalila, že Federální úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) varoval Merkelovu vládu přibližně ohledně 5 000 migrantů, o kterých si mysleli, že se účastnili „zločinů podle mezinárodního práva“.

Podle údajů německého ministerstva vnitra, které požadovala klasicky liberální Svobodná demokratická strana (FDP), byla i přes značný počet zpráv německá vláda skutečně vyšetřeno pouze 129 migrantů.

Linda Teutebergová, politička FDP, komentovala děsivá data a uvedla: „Váleční zločinci nesmí v Německu získat ochranu. Mám pochybnosti o tom, zda to federální vláda v posledních letech vždy sledovala s nezbytnou vážností. “

Bild prohlašuje, že mnoho případů se týká období kolem vrcholu uprchlické krize v roce 2015. Při dotazování na to ministerstvo vnitra tvrdilo, že „velký počet doporučení bránil okamžitému vyšetřování každého případu“, ale tvrdilo, že případy nebyly přehlíženy, ale čekaly na další vyšetřování a možné stíhání.

Od vrcholu přílivu migrantů ze Středního východu a severní Afriky v roce 2015 vyvolalo mnoho populistických politiků a občanů obavy ze skutečné možnosti, že teroristé a zločinci využívají krizi jako pohodlný způsob vstupu do Evropy.

Řada zpráv tvrdila, že teroristické skupiny, jako jsou islámské státy, úmyslně použily migrační krizi k propašování svých bojovníků. Ani to nejsou jen nároky. Podle zprávy Spiegel TV došlo k několika zatčením bojovníků islámského státu v Německu i v dalších zemích.

Mezi migranty byli nalezeni váleční zločinci. Několik z nich dokonce bylo stíhano ve různých evropských zemích.

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru