Orbán: „Evropa je pro Evropany a potřebuje vůdce, aby ji bránili“, „migrace by měla být zastavena, ne organizována“

Také řekl, že „chceme vidět vůdce v Bruselu, kteří nechtějí organizovat migraci, ale chtějí ji zastavit“.

Premiér dodal, že existuje „liberální mafie“ – včetně politiků, novinářů a analytiků, kteří jsou „splachováni penězi“, a snaží se přesvědčit svět, že pro zastavení migrace nelze udělat nic.

Řekl však, že když se ukáže, že je skutečně možné něco udělat – když Maďarsko zastaví migraci na zemi, italský ministr vnitra Matteo Salvini udělá totéž na moři a americký prezident Donald Trump se rozhodne postavit zeď – pak tito odpůrci migrace „začínají být považováni za nenávistná čísla“.

Orbán prohlásil, že „volby do EU jsou o přijetí nebo osvobození“ od způsobu myšlení, že se tito lidé pro migraci „na nás snaží tlačit“, zdůraznil a dodal, že Evropa potřebuje vůdce, aby ji bránili, protože Evropa je domovem Evropanů a Maďarsko je domovem Maďarů.

Řekl, že většina Maďarů „pociťuje zimnici, když se dostanou do páteře“, když slyší tolik evropských politiků, že migrace je dobrá, ale že by měla být lépe organizována než dnes.

Na otázku, zda existuje nějaký kandidát na post předsedy Evropské komise, který by podporoval poté, co stáhl svou podporu od Manfreda Webera, řekl pan Orbán: „po volbách bude“.

Řekl, že dva dny po volebních jednáních začne výběr budoucích evropských vůdců a „Uvidíme, jak velkou podporu dostaly politické osobnosti, v kterých zemích“.

(Voice, foto: Printscreen video)

Přejít nahoru