Švédský politik: Švédsko je plné, mnoho migrantů se musí vrátit domů!

„Jednoduše řečeno: Musí odcházet více přistěhovalců zpět domů, než přichází počet nových  přistěhovalců.  Musíme vyslat signál, že Švédsko je plné a bude tomu tak i v dohledné budoucnosti. Je to základní předpoklad. Pokud tak neučiníme, problémy se budou dále zvyšovat a důsledky budou ještě horší. A zároveň musíme trvat na nezbytných požadavcích:  Požadavky na soběstačnost, pokud žijete ve Švédsku, musíte se přizpůsobit. Musíte se přizpůsobit hodnotám naší země, respektovat naše standardy, učit se jazyk, učit se, jak funguje naše společnost. Musíte pochopit, že jste přišli do nové země … … a proto nemůžete očekávat, že budete žít stejným způsobem jako doma, ve své zemi,“  pokračoval  v projevu na konferenci strany  Jimmie Åkesson.

„Hromadné přistěhovalectví vážně poškodilo Švédsko,“ tvrdí  Jimmie Åkesson.

Švédští demokraté získali popularitu rychlostí, která v této zemi není obvyklá. Z 5,7 procent ve volbách v roce 2010 na více než 20 procent v posledních volbách. Nyní jsou největší stranou ve Švédsku a v několika průzkumech veřejného mínění jednoznačně vedou  Sociální demokraté jsou na rekordně nejnižší  úrovni.

Stefan Löfvén, předseda vlády a předseda sociálně demokratické strany, nedávno byl silně kritizován, protože  v televizním rozhovoru řekl, že „masová migrace nezvýšila zločinnost“. Dokonce i švédská novinářka a komentátorka pro sociální demokracii Lena Mellin v Aftonbladetu napsala, že Löfvén byl v rozhovoru katastrofální.

Mezitím předsedkyně švédské strany Moderaterna (Umírnění) řekla, že Löfvén musí vidět negativní vývoj díky masovému  přistěhovalectví. Řekla také, že její vlastní strana Umírnění   byla částečně vinná při vytváření těchto problémů.

Švédští demokraté plánují být  s Umírněnými a Křesťanskými demokraty v příští koaliční švédské vládě. Ale i když se Umírnění omluvili za svou imigrační politiku, kterou schválil, když byli ve vládě v letech 2006 až 2014, proto jim mnoho lidí stále nevěří.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru