Chris Rock: “Chci vidět více zastřelených bílých dětí, více plačících bílých matek” + VIDEO

Začal mluvit o policii, kterou popsal jako skupinu rasistů, která na ulici střílí nevinné černochy pro zábavu. A to bez ohledu na to, že příslušníci nebílých etnik tvoří významnou část policejních sborů ve všech amerických městech.

“Zde je má otázka,” začal. “Říkáte si, že policajti čas od času zastřelí bílého kluka, aby to vypadalo dobře. Říkáte si, že se čas od času podívají na svůj kalendář mrtvejch negrů a řeknou si ‘Bože, máme jich 16. Musíme rychle zastřelit bílýho!’”

A pak pokračoval a řekl, že skutečná rovnost znamená, že bílé matky budou plakat kvůli svým mrtvým dětem.

“Chci žít ve světě, kde je skutečná rovnost. Chci žít ve světě, kde je každý měsíc zastřelen stejný počet bílých dětí. Chci vidět bílé matky v televizi, jak brečí, že chtějí spravedlnost.”

Možná by, Chrisi Rocku stačilo, kdyby po amerických ulicích nepobíhalo tolik gangsterů se zbraněmi. Potom by policisté nemuseli zastřelit tolik černochů. Konečně statistiky, které Středoevropan zveřejnil v listopadu, mluví jasně.

Statistiky z města New York ukázaly, že pokud se policie dostane s někým do křížku, drtivé procento těch, kdo při tom mají zbraň a použijí ji, jsou černoši. Tvoří tak až tři čtvrtiny pachatelů používajících zbraň, což je nepoměr vůči jejich 13 procentům v populaci.

Nechcete umřít policejní kulkou? Fajn. Nepáchejte zločin a když vás policie zadrží, nestřílejte po ní. Je to jednoduchý návod, jak kontakt s policií přežít.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: Hollywood reporter)

Přejít nahoru