G25 se snaží zničit islám, říká vůdce PAS

Člen Rady islámské strany Syura Mohd Khairuddin Aman Razali At-Takiri řekl, že postoj skupiny G25 ohledně odmítnutí trestu nebo jednání proti těm, kteří porušili islámské zákony ukazuje, že se stratili.

“Je to dáno nespravedlivou důvěrou a odchyluje se od skutečnosti, že islám je oficiálním náboženstvím země, jak je stanoveno ve federální ústavě,” uvedl v příspěvku na Facebooku.

Včera G25 uvedla, že různé státní zákony postihující viníky, ať už pokutami, uvězněním nebo rehabilitací, byly v rozporu s federální ústavou, která zaručuje svobodu náboženského vyznání píše Freemalaysiatoday.

Rovněž uvedla, že z islámského hlediska nemůže být nikdo donucen k víře v Boha, a proto by nikdo neměl být nucen zůstat v islámu, ačkoli dodal, že opuštění víry bylo „něco politováníhodného“.

“Pokud však chce islám opustit, je to mezi ním a Bohem. V Koránu neexistuje žádný pozemský trest, “uvedl ve zprávě „Správa záležitostí týkajících se islámu“.

Khairuddin řekl, že potrestání těch, kteří porušili islámské zákony, je povinností a odpovědností vlády, a to i za trestné činy, jako je předmanželský sex a konzumace alkoholu, jakož i za trestné činy jako vražda a krádež.

Obvinil G25 ze snahy oddělit víru od správy země, postoje, řekl, což bylo pro muslimy nebezpečné.

Řekl, že jejich názory jsou také v rozporu s federální ústavou a zákony státu.

Přejít nahoru