Muslimští muži unesli, napadli, okradli norského pouličního kazatele, požadovali, aby se obrátil na islám, nebo aby byl zabit

Roar Fløttum, který pravidelně káže a modlí se za nemocné na ulicích historické části severního města, byl 28. listopadu čtyřmi zdánlivě přátelskými muži požádan, aby se modlili za přítele, který „ jsi zranil nohu a čekal na sanitku. “

Poté, co stlačili Fløttuma dolů po schodech a zmlátili ho údermi do hlavy, vzali jeho bankovní karty, mobilní telefon a vytáhli jeho vstupní kódy. Byl držen v zajetí, zatímco muži stáhli z jeho účtů přes 10 000 kr (1 000 EUR) napsal Barnabasfund.

“Chtěli, abych řekl pár slov v arabštině. Měl jsem strach a vlastně jsem si myslel, že mě zabijí, protože říkali, že mají nůž a nechtěli svědky,” řekl Fløttum.

Policie vyšetřuje znepokojující incident, zřejmě první svého druhu ve městě, ale v době psaní nedošlo k žádnému zatčení.

Fløttum plánuje pokračovat v evangelizační práci v Trondheimu. “Jsem na ulicích hodně a nikdy jsem nic takového nezažil. Je stále časné, protože se cítím po události traumatizován, ale nemám v plánu nechat touto událostí zastavit. Chci jen říci ostatním o Boží lásce, “řekl.

Přejít nahoru