Německá policie zastřelila útočníka s nožem, který křičel ‘Allahu Akbar’

Podezřelý (37) údajně použil nůž k rozbití hlídkového vozu před policejní stanicí a poté zaútočil na dva důstojníky se zbraněmi v obou rukou.

Po více varováních ho 23letý důstojník ve výcviku zastřelil a na místě ho zabil.

Podezřelý, který přišel do Německa v roce 2002, byl již orgánům znám, protože byl dvakrát vyšetřován kvůli možným vazbám na radikální islámské skupiny.

“Policie oběť dříve poznala z několika násilných činů, včetně odporu vůči policistům,” hlásí Die Welt. “Vyšetřovatelé potvrdili “náznaky duševní nemoci“ bez dalších podrobností.“

Podle regionálního ministra vnitra Herberta Reula se tento muž dostal do hledáčiku úřadů v lednu 2018, když vyčistil oblast půdy v místním lese, aby vytvořil „místo modlitby za Alláha“, podle prohlášení, které učinil na policii.

“Vypadal mentálně zmateně: prohlásil, že je v islámském státě, a nacistické Německo zničilo jeho mozek,” hlásí Die Welt. “Důstojníci objevili osvědčení od uzavřené psychiatrické kliniky, podle které nepředstavuje akutní nebezpečí.”

“O rok později řekl policistům, že nyní proselytizuje islám. Poté byl znovu vyšetřen. “

Útok je přinejmenším třetím svého druhu v západní Evropě od pátku, kdy džihádista mněl na sobě falešnou sebevražednou vestu bodl tři lidi v Paříži a jednoho zabil, než byl zastřelen píše Infowars.

Přejít nahoru