Švédská doktorka teologie: Islamismus je zlý a je čas změnit náš postoj

„Zlo,“ napsala Hannah Arendt  „Odpovědnost a úsudek“, to jsou věci, díky nimž si myslíme, že „ by se nemělo stát“.

Uprostřed vánoční přípravy se zlé zvěstuje – nejprve teroristický čin na vánočním trhu ve Štrasburku. Muž střílí iracionálně přímo do skupiny lidí, kteří pijí Glühwein a kupují vánoční dárky. Pět lidí zemře a deset je zraněno. To se nemělo stát.

Sotva týden po masakru ve Štrasburku jsou v Maroku zavražděny dvě mladé ženy, Nor Maren (28 let) a Danish Louisa (24 let).

Oba přátelé se chystali strávit vánoční svátky turistikou v pohoří Atlas. To, co by bylo dobrodružstvím, vzpomínkou na život, skončilo jejich smrtí. Několik mužů je zatčeno, podezřelých ze zabití těchto dvou žen. To se nemělo stát.

Společným jmenovatelem skutků je hláskovaný islamismus. Pachatelé ve Štrasburku i vrazi v Maroku jsou údajně islamistickými teroristy.

Oslepeni náboženským fanatismem a nenávistí k západnímu životnímu stylu, který považují za hříšný, útočí na nevinné lidi. Jsme jejich nepřátelé.

Dnes je Švédsko teroristy jako ISIS, jaké byly Argentina a Brazílie pro nacisty po druhé světové válce.

Svatyně, kde si mohou olíznout rány a začít nový život, aniž by vzali důsledky útoků a zločinů, které spáchali.

Místo toho, aby byli zavřeni, teroristy navštěvuje sociální tajemník. Je nejvyšší čas, abychom změnili náš postoj, říká Ann Heberlein píše Voice.

Přejít nahoru