Kanárské ostrovy: Nová brána do Evropy pro africké migranty

Jak píše místní kanarenmarkt.de, 195 migrantů s africkými loděmi přistálo v prázdninovém ráji Kanárských ostrovů během 72 hodin. Od začátku nového roku dosáhlo břehů souostroví více než 400 migrantů, kteří připluli z afrického pobřeží, vzdáleného pouhých 200 kilometrů.

Podle kanarenmarkt.de už dvanáct lodí plných migrantů přistálo na pobřeží Kanárských ostrovů v posledních 18 dnech tohoto roku. Další loď přistála v neděli ráno. Podle španělských orgánů byla loď jménem Patera zakotvena krátce po půlnoci, deset kilometrů jižně od Gran Canaria. Poté byl vyslán záchranný člun na moře, který měl převézt migranty. Na lodi je 45 mužů ze subsaharských zemí.

Online noviny také píší: „Muži byli nejprve předáni členům Červeného kříže v arguineguínském přístavu a poté předáni odpovědné policii. Poslední loď s 27 Senegalci připlula včera pouze k východnímu pobřeží ostrova Gran Canaria.

„Do 19. ledna úřady populárního prázdninového ostrova napočítaly 401 migrantů, kteří se dostali lodí na ostrovy Gran Canaria, Fuerteventura a Lanzarote. Poslední loď uprchlické armády dorazila v neděli ráno na pobřeží Gran Canaria a na palubě bylo 14 migrantů ze severní Afriky.

(zdroj: prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru