Německo: Chorvatská policie řádně chrání hranici uvedl Seehofer po obviněních humanitární organizaci, ze migrantů bijí a násilím posílají zpět odkud přišli

Na otázku zpravodajů, zda se domnívá, že s ohledem na kritiku nevládních organizací o nadměrném použití síly vůči migrantům Chorvatsko náležitě chránilo vnější hranici EU, Seehofer odpověděl kladně. „Věřím, že ano,“ řekl Seehofer na společné tiskové konferenci s chorvatským ministrem vnitra Davorem Božinovićem po jejich dvoustranném setkání.

“Nemám žádnou kritiku ohledně práci policie v Chorvatsku a dalších bezpečnostních služeb,” řekl.

Seehofer, bývalý vůdce křesťansko-sociální unie a premiér Bavorska, byl ostrým kritikem politiky „otevřených dveří“ kancléřky Angely Merkelové vůči migrantům v době krize migrantů.

„Pokud jde o ochranu bezpečnosti občanů a státu, je třeba zajistit silný stát, aby byl zajištěn právní stát. Takto je to v Německu a to je povinností ministrů vnitra,“ uzavřel Seehofer.

Seehofer zdůraznil, že souhlasil s Božinovićem na „sto procent“ ohledně otázek priorit, bezpečnostních analýz a migrantů.

„Bude to téma, o které se budeme nějakou dobu zabývat,“ uvedl a dodal, že Německo pomůže Chorvatsku v maximální možné míře chránit vnější hranici EU.

V této souvislosti Německo darovalo Chorvatsku deset termovizních kamer, aby dohlížely na příhraniční oblasti, které oba ministři po konferenci zkontrolovali.

Božinović poděkoval Seehoferovi za dar a řekl, že „Německo vždy pomohlo“ Chorvatsku.

Přejít nahoru