Policie vyšetřující vraždu finské ženy jejím přítelem z řad migrantů, protože dala status na sociální síť ohledně migrantů + FOTO

Sanni Ovasku minulý týden údajně zabil Hasan Alqina, který poté spáchal sebevraždu. Alqina byl v zemi jako palestinský žadatel o azyl a dříve mu bylo odepřeno povolení k pobytu.

Úřady byly upozorněny poté, co soused viděl důkaz o zločinu v bytě v Hämeenlinně. Fotografie byla později poslána na Twitter ukazující krev prosakující pod dveřmi bytu.

“Ovaska údajně vytvořila na svých účtech v sociálních médiích anti-bílé příspěvky a bojovala za celou řadu progresivních příčin,” uvádí National File.

Zdrojem tohoto tvrzení byla finská komentátorka Tiina Wiik, která tweetovala: „Mladá žena má přítele žadatela o azyl ze arabského prostředí a píše příspěvky ze sociálních médií o tom, jak jsou hovada bílí muži. Nějaké hádání, jak by se to mohlo ukázat? “

 

“Není to první takový případ ve Finsku,” poznamenal Wiik. “Jeden Afghán znásilnil a spálil svou přítelkyni, jeden Iráčan dekapitoval ženu středního věku, která se ho snažila opustit.”

Policie tvrdí, že vyšetřování je stále v počátečních fázích a že motiv zůstává neznámý. Někteří také tvrdili, že žena byla dekapitována, i když to nebylo potvrzeno napsal portál Infowars.

Přejít nahoru