Německo na prahu epidemie

V Severním Porýní-Vestfálsku onemocněla žena, která pracuje jako vychovatelka ve školce. Dětem z tohoto zařízení a jejich rodičům úřady nařídily, aby zůstali doma. Podle německého ministra zdravotnictví je země na prahu epidemie. První případ nákazy hlasí Řecko a také Severní Makedonie. V obou případech jsou pacientkami ženy, které nedávno navštívily sever Itálie – právě ten se v uplynulých dnech stal ohniskem epidemie v Evropě. 
Další dva nakažené podle DPA hlásí také spolková země Bádensko-Württembersko na jihozápadě Německa. Spolková země Porýní-Falc oznámila první případ nákazy. Infikovaným je voják, jenž byl v kontaktu s nakaženým ze Severního Porýní. Během úterý a středy tak byla nákaza v zemi hlášena dohromady u šesti pacientů.

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn prohlásil, že země se ocitla na prahu epidemie koronaviru. V této souvislosti vyzval nemocnice a zdravotnický personál, aby připravil a prověřil své pandemické plány. Dosud bylo ve více než 82milionovém Německu potvrzeno 19 případů nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje. Většina infikovaných se již uzdravila a nemocnice opustila.

(SCa)

Přejít nahoru