Čína nadále ničí muslimské hřbitovy. Peking nazval zničení hřbitovů „přemístěním“

Při spolupráci s Ujgurskou komunitou a analýze stovek satelitních snímků bylo při vyšetřování amerického vysílacího gigantu CNN zjištěno, že v posledních dvou letech bylo zničeno více než 100 hřbitovů.

Zničením hřbitovů, které jsou považovány za místo, kde se Ujgurové setkávají a socializují, se čínští komunističtí úředníci snaží ovládat tradiční islámské praktiky své muslimské populace. Informuje Neweurope.

Čínská komunistická strana nepopřela, že zničila několik Ujgurských hřbitovů, ale místo toho trvala na tom, aby vlády „plně respektovaly a zaručovaly svobodu všem etnickým skupinám… při výběru hřbitovů, jakož i pohřebních a pohřebních práv“.

Peking nazval zničení hřbitovů „přemístěním“, protože „nedodržovaly kódy územního plánování a nebránily budoucí výstavbě“.

Francouzská tisková agentura AFP ve svém šetření zjistila, že od roku 2014 bylo zničeno nejméně 45 muslimských hřbitovů. Reportéři AFP navštívili několik míst na zničených hřbitovech, kde našli několik rozptýlených kostí, což vědci později potvrdili jako lidské zbytky.

Přejít nahoru