Indie nechce dopadnout jako Evropa. Imigranty chce deportovat, ba střílet

Nicméně vládní národovecká Indická národní strana (Bharatiya Janata Party) nehodlá pasivně přihlížet jako západní Evropa imigrantské cochcárně. Již ve své volební kampani strana vykreslovala voličům hrůzy nelegální imigrace vzhledem k masivní imigraci a natalitě muslimských imigrantů, a po svém zvolení imigranty prohlásila za hrozbu rodilým obyvatelům a zahájila čistku provincie Assam.

Ta spočívá ve vyhlášení sčítání obyvatelstva a porovnání s registry z roku 1951 a 1971. Pochybní občané musí dokázat před speciálními imigračními tribunály, že se jejich předci náchází v příslušných registrech, jinak jim hrozí zatčení a deportace. Představitel vládní Národní strany Raja Singh dokonce prohlásil, že pokud nelegálové neodejdou dobrovolně, budou stříleni a eliminováni (co by asi dělal s vítači, si lze jen domýšlet). Rovněž premiér provincie Assam Sarbananda Sonowal slíbil, že 31-milionový Assam vyčistí od ilegálů (zdá se, že postoj MZV je lhostejný jako k banderovcům – jde o vnitřní záležitost Indie). V převážné většině se jedná o muslimské, a v menší míře o hinduistické bengálské imigranty z Bangladéše.

Mnozí ilegálové již z provincie utekli, jsou evidovány i ojedinělé případy sebevražd, jiným hrozí tribunály, zatčení a deportace. S Bangladéší má Indie dohodu o navracení ilegálů. V internačním centru je jich již přes tisíc. Z protiimigrační politiky Indie v Assamu začíná být maličko nervózní i OSN. Nicméně má proti sobě druhou nejlidnatější zemi světa, reprezentující 20% lidstva, tak peskuje spíše třetinového servilního eurounijního podržtašku.

(eurabia.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru