ŠOK: Personálu nemocnice sa nechcelo prezliekať. Pacientku s podozrením na koronavírus preto poslali domov

Kedže sa zdravotne necítila dobre, mala horúčky, nádchu, hlieny, kašeľ, dokonca 5 alebo 6 dní nebola schopná ani pohnúť sa a v mieste jej pobytu zúri koronavírus, vyhľadala odbornú pomoc v  bratislavskej nemocnici. Odtiaľ ju poslali na Kramáre, kde ju mal podľa lej slov mladý lekár poslať domov so slovami, že sa na ňu nepozrie, lebo sa nebude prezliekať do ochranných oblekov a nech príde až na ďalší deň. Až keď na ďalší deň prišla na Antolskú, ju do troch minút zobrali na izolačku a urobili odbery a výtery. Následne ju poslali na infekčné oddelenie na bratislavské Kramáre. „Prišiel mladý lekár, ktorý povedal, že ma dnes nepozrú, lebo sa nebudú prezliekať do ochranných oblekov. Videl správu, ktorú som doniesla a povedal, že to nevyzerá na ten vírus a mám prísť ďalší deň,“ povedala Kristína.

V stredu ráno podľa jej slov museli na vyšetrenie všetci s podozrením na vírus čakať vonku. „Keď som sa dostala na rad, lekár sa ma opýtal, ako sa mám. Hovoril, že by som tú koronu nemala mať, že vyzerá, že je tam všetko v poriadku. Nakoniec dodal, že koronavírus sa môže prenášať aj bez toho, aby ten človek mal príznaky”. V stredu Krisíne opäť zobrali krv a výtery. Výsledky odberov budú známe asi až v piatok. Keď sa lekára spýtala, prečo ľudí radšej nehospitalizujú, mal jej odvetiť, že nemajú kapacity.

Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava Evy Kliskej bol stav pacientky po príchode na centrálny príjem na Antolskej konzultovaný telefonicky s lekárom z Infekčnej kliniky na Kramároch. „Ten zhodnotil, že pacientka musí prísť na vyšetrenie do ambulancie, ktorú sme špeciálne zriadili na vyšetrenie koronavírusu.  Lekár v tejto ambulancii po fyzickom vyšetrení a tiež na základe informácií, keď pacientka povedala, že cíti, že jej stav sa postupne zlepšuje, a po dohovore s pacientkou, ktorá súhlasila, vyhodnotil, že nie je potrebná hospitalizácia,“ vysvetlila hovorkyňa Kliská, podľa ktorej pacientku lekár údajne vyšetroval v ochrannom obleku. Zjavne tu ale niečo nesedí… 

(SCa)

Přejít nahoru