Koronavirus: Dva maďarští řidiči kamionů v karanténě, turisté zamčeni v hotelu Tenerife medzi nimi i Češi

Další řidič kamionu informoval maďarský konzul v Miláně, že se v současné době nachází v karanténní oblasti v Lombardii, ale nemá příznaky, uvedl státní tajemník.

Poznamenal, že deset obcí v Lombardii a jedna v Benátsku bylo pod uzamčením.

Citoval italskou lékařskou službu a uvedl, že mezi těmi, kteří v Itálii testovali koronaviry pozitivně, nebyli žádní maďarští občané.

Mezitím Menczer řekl, že maďarský honorární konzul v Tenerife se z neoficiálních zdrojů dozvěděl, že maďarští občané pobývají v hotelu na ostrově, který byl nedávno uzamčen po zjištění případu koronaviry. Konzul z Madridu je nastaven na cestu na ostrov, a pokud to bude nutné, Maďarsko vyšle do Tenerife více úředníků, řekl.

Hotel s asi 1 000 hosty a zaměstnanci musel být umístěn do karantény poté, co byl italskému hostovi diagnostikován koronavirus. Informuje HungaryToday.

Pokud jde o maďarského člena posádky výletní lodi Diamond Princess uvízlé u pobřeží Japonska, která byla na virus rovněž pozitivně testována, Menczer uvedl, že dotyčný byl převezen do nemocnice.

V hotelu je asi tisícovka rekreantů včetně šestice Čechů. Kromě pětičlenné rodiny pana Michala je to i česká seniorka (80). Česká rodina se chce dostat co nejdříve domů.

V karanténě je i šest Čechů. Rodina pana Michala s malou holčičkou (5) a dvěma staršími dětmi dorazila na ostrov teprve v pondělí. Šestá turistka, seniorka (80), přijela na Tenerife už dříve jako informuje Blesk.cz.

„Nejradši bych utekl, přeskočil plot a zmizel, ale chápu, že jde i o ostatní, že kdybychom něco chytli, tak nechceme nakazit ostatní. Ale určitě tu nechci čekat na to, až se nakazím,“ řekl serveru Aktuálně.cz táta Michal, který má největší strach o pětiletou dcerku.

Přejít nahoru