Co dokáže nejnovější ruský obrněný vůz Tigr-M? Vojáci odhalili jeho schopnosti u hranic s Čínou + VIDEO

V lese se konvoj dostal do léčky, ale vojákům se podařilo útočníky obklíčit a zničit. Dále vojáci podnikli krátký útok do hor, kde se nachází stanoviště ozbrojenců.

Tábor vojáci objevili pomocí dronů a nejmodernějších komplexů Střelec. Teroristé byli zaskočeni. Vojáci je bleskově napadli ze tří stran. Útokem byl nepřítel zlikvidován, stejně jako tábor se skladem zbraní a munice. Skupina se vrátila na základnu bez ztrát.

Obrněný vůz Tigr s minometem
Na 3. mezinárodní obranné výstavě ADEX 2018, která probíhala v hlavním městě Ázerbájdžánu, Vojensko-průmyslová společnost, ruský výrobce obranné techniky, v zahraničí poprvé představila obrněný vůz SBM VPK–233136 Tigr, který je vybaven minometem 2S12 Sani.

Tento komplex je určen ke zničení živé síly a také inženýrských staveb nepřítele.

Maximální dosah střelby tohoto 120mm minometu činí až 7 100 metrů, minimální je 480 metrů. Maximální rychlost miny dosahuje 325 m/s. Mířená kadence činí 10 výstřelů za minutu. Doba uvedení přístroje do bojové pohotovosti činí jen 3 minuty.

Používají se výbušné, trhavé, kouřové, osvětlovací a zápalné miny. Bojový komplet představuje 56 výstřelů.

Zvláštností minometu na voze Tigr je plně automatizované řízení míření. Posádka nevychází zpoza pancíře.

Tigr
Tigr (GAZ-2330) jsou víceúčelové obrněné vozy vyráběné Arzamasskou automobilkou. Prototyp vozu, který byl smluvně vyvíjen s Jordánskem, byl předveden v roce 2001. Dále bylo vozidlo zcela přepracováno.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

Přejít nahoru