Do mnohých slovenských MHD bez rúška už nenastúpite! Vo vlakoch zaznamenali nárast koronavírusu. V Komárne zrušili MHD

Slovenské mestá vyzývajú svojich obyvateľov a cestujúcu verejnosť, aby dodržiavali isté pravidlá pri využívaní takejto formy prepravy. V mnohých mestách vás bez rúška, šálu alebo inej vhodnej alternatívy jednoducho do MHD nevpustia. Podľa našich informácií je tomu tak už v Trnave i Banskej Bystrici a Košiciach. Bratislava i Košice a Levice vyhradili bezpečnú zónu pre svojich vodičov. V mnohých prípadoch prebieha pravidelná dezinfekcia vozidiel. Od 16. marca 2020 veľké množstvo spojov premáva v režime školské prázdniny (napr. Nitra, Levice, Zlaté Moravce, Topoľčany). Mesto Trnava sa ale rozhodlo nasadiť režim víkendovom móde a to aj počas pracovného týždňa. Tam, kde je to možné, sa na nástup a výstup cestujúcich používajú všetky dvere, okrem predných. Opatrenie je platné do odvolania.

Operatívny štáb mesta Komárno rozhodol o prerušení prevádzky mestskej hromadnej dopravy. Mestské autobusy nebudú premávať od utorka (17. 3.). V odôvodnených prípadoch, ako je návšteva lekára, zabezpečí mesto starším ľuďom, osobám so zníženou schopnosťou pohybu a ľuďom v núdzi sociálny taxík, o ktorý môžu požiadať na telefónnom čísle 035/2831 205.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaevidovali v poslednom týždni viacero cestujúcich s podozrením na nový koronavírus. Konkrétne ide o 7 cestujúcich a následne boli súpravy vlakov dezinfikované.

(SCa, il.foto: SCa)

Přejít nahoru