Slovenská Polícia vyzýva, aby verejnosť nahlasovala nepoctivých a vypočítavých predajcov rúšok a ďalších zdravotníckych potrieb

Situácia ohľadom predaja rúšok, ale aj ďalších zdravotnícky pomôcok, po ktorých je v súvislosti s nárastom prípadov koronavírusu obrovský záujem, je priam zarážajúca. Ceny sa každým dňom dvíhajú do priam astronomických výšok a vidieť inzerát požadujúci za 1 rúško aj 60 eur nie je, bohužiaľ, ničím výnimočným.

V tejto súvislosti sme sa obrátili na hovorkyňu Prezídia PZ SR pplk. Ing. Denisu Bárdyovú, ktorá exkluzívne pre ceskoaktualne.cz uviedla, že “Spoločnosť Facebook oznámila, že v súvislosti s koronavírusom bude mazať inzeráty spoločností predávajúce rúška a iné zdravotnícke pomôcky, pri ktorých vzniká podozrenie, že sa chcú obohatiť na aktuálnej situácii vo svete”.

Ako ďalej dodala, “Upozornite Facebook aj na súkromnú inzerciu osôb, ktoré môžu konať tiež vypočítavo a nahláste každý jeden takýto príspevok, aby ho administrátori zmazali. Pokiaľ by bola naplnená skutková podstata trestného činu, tak polícia bude konať. Ako už bolo niekoľkokrát odborníkmi prezentované, rúška neochránia zdravých ľudí, sú skôr vhodné pre infikovaných pacientov, aby sa znížilo riziko nakazenia ľudí v ich okolí”.

(SCa)

Přejít nahoru