Dánsko a Norsko uzavírají hranice pro všechny kromě „žadatelů o azyl“

„Dánsko nemůže pouze uzavřít hranice pro žadatele o azyl. Jsme vázáni Dublinskou úmluvou, což znamená, že musíme přijmout a poskytnout žadatelům o azyl přístup do Dánska a následně posoudit, která země je odpovědná za zpracování žádosti o azyl podle dublinského nařízení, “Louise Holck, zástupkyně ředitele odboru pro Lidská práva informovala novináře z Berlingského.

Podle Louise Holckové se nejedná o udržení vztahu zejména s Německem, odkud pochází mnoho žadatelů o azyl při cestě do Dánska.

Mattias Tesfaye, dánský ministr imigrace, říká, že policie zavede the žadatele o azyl do tábora migrantů v Sandholmu.

“Celá komunita se musí snažit vyhnout šíření infekce.” Proto jsme také podnikli řadu kroků a iniciativ v oblasti azylu. Žadatelé o azyl obvykle cestují veřejnou dopravou z hranice do centra Sandholm v Severním Själlandu, “uvedl Tesfaye.

“Od této chvíle bude za tento transport odpovědná policie.” V Centru Sandholm budou všichni noví žadatelé o azyl zkontrolováni na zdravotní stav a budou k dispozici speciální karanténní zařízení, “pokračoval ministr imigrace. Informuje Voice of Europe.

„V případě potřeby budou žadatelé o azyl samozřejmě umístěni do karantény podle příslušných kritérií. Naštěstí je nyní počet žadatelů o azyl na velmi nízké úrovni. “

Rozumnější politici, jako je Peter Skaarup z populistické dánské lidové strany, tvrdě kritizovali vládní politiku

“To se vyvinulo v šílenství!” Skaarup řekl zpravodajskému serveru Den Korte Avis.

“Zaprvé, je hloupé neumožnit uzavření hranic, aby zahrnovalo žadatele o azyl, a zejména nyní v současné situaci nebezpečí šíření infekce,” dodal Skaarup.

Přejít nahoru