EU nabídne každému nelegálnímu migrantovi na řeckých ostrovech více než 2 000 Euro

Program repatriatace bude účinně odměňovat ekonomické migranty, kteří hledají pohodlnější životní styl v Evropě, protože tento program by se nevztahoval na uprchlíky s životaschopnými žádostmi o azyl.

“Uprchlíci se nevrátí, samozřejmě se nemohou vrátit, ale ekonomičtí migranti, kteří možná vědí, že nedostanou kladné rozhodnutí o azylu, by o to mohli mít zájem,” řekla pro Guardian Ylva Johanssonová, evropská komisařka pro vnitřní záležitosti.

Johanssonová říká, že na tento plán bude dohlížet Mezinárodní organizace pro migraci Organizace spojených národů ve spolupráci s agenturou Frontex a poskytne cílené skupině „příležitost“.

Částka, která má být nabídnuta, je údajně více než pětinásobek částky 370 EUR, která je obvykle poskytována migrantům na „pomoc jim při obnově jejich života v zemi původu“, uvádí Guardian.

EU říká, že doufá, že dohodu využije 5 000 migrantů, což znamená, že přibližně              10 000 000 EUR by mohlo být předáno nelegálním cizincům jednoduše za to, že se objeví na evropských březích – dříve, než budou bezplatně převezeny zpět do svých domovských zemí. Informuje Infowars.

Přejít nahoru