Turecko znovu vládne uprchlické krizi v Evropě

Na celém kontinentu se němečtí politici zavázali udržet hranice zavřené, i když tisíce demonstrantů v hlavním městě požadovaly přijet zoufalých Syranů.

Ve Francii se někteří ptají, zda se před obchody a restauracemi objeví místní pro uprchlíky?

“Jdeme,” řekla Christine, která nedávno zavřela svou restauraci na náměstí v severní Paříži, kde před několika lety hostili stovky migrantů.

“Zabilo to naše podnikání,” řekla o přílivu. “Nikdy jsme se opravdu nezotavili.”

Evropští úředníci, kteří se obávají opakování uprchlické krize v roce 2015, se snaží o zastavení spádu z tureckého přesunu přes víkend a otevření západních hranic více než 4 milionům uprchlíků a migrantů, které hostuje. Podobná nekontrolovaná vlna před pěti lety otřásla kontinentem a rozbila politickou krajinu v Británii, Německu, Itálii a zemích střední Evropy. Informuje WashingtonTimes.

Během posledních dvou dnů se země Evropské unie posunuly, aby posunuly své hranice. Blok také vyslal své nejvyšší úředníky do Turecka, aby se pokusili vyřešit stupňující se vojenský střet s ruskými syrskými vládními silami. Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko se tento týden zavázaly pomoci Řecku vyrovnat se s tlakem udržování vlny uprchlíků.

Přejít nahoru