Vedoucí švédských demokratů rozdává letáky „Naše země je plná“ na tureckých hranicích uprostřed přílivu migrantů

Počas prebiehajúceho azylového chaosu na hraniciach EÚ cestoval vodca švédsko-konzervatívnych demokratov Jimmie Åkesson až na hranicu medzi Gréckom a Tureckom, kde rozdával letáky migrantom, kde bolo uvedené, že Švédsko je plné a štedré. Príspevky skončili.

Jimmie Åkesson a jeho šéf štábu Mikael Eriksson zostúpili do tureckého pohraničného mesta Edirne na hraničnom priechode Pazarkule, na ktorom sa zhromaždili tisíce migrantov po tom čo turecký prezidenta Erdogan 29. februára otvoril turecké hranice pre migrantov. Zároveň sa mobilizovala grécka pohraničná polícia a armáda proti rodiacej sa kríze, ktorá sa všeobecne považuje za opakovanie katastrofy v roku 2015.

https://www.facebook.com/sverigedemokraterna/photos/a.677172589067656/2781406248644269/?type=3

„Návšteva je predovšetkým o tom, ako si vytvoriť svoj vlastný obraz toho, aká je situácia. Pohľadom na vlastné oči, ako aj rozhovormi s migrantmi a políciou. Taktiež rozdávame letáky so správou, že Švédsko je plné, “vysvetlil Jimmie Åkesson v tlačovej správe Nyheter Idag.

„Rozdávame letáky, kde popisujeme, že Švédsko je plné. Takže ak chcete ísť do Švédska, je to zlý nápad. Nemáme kapacitu pomôcť viac ľuďom, “uviedla Åkesson. Informuje sputniknews.

Přejít nahoru