Takhle vypadáte, když dostanete koronavirus: Doktor s koronavirem sdílí denní příznaky na Twitteru + VIDEO

Dr. Yale Tung Chen se nakazil při léčbě pacientů v nemocnici Universitario La Paz v Madridu ve Španělsku, kde pracuje jako pohotovostní lékař.

Třicetiletý doktor ukazuje ultrazvuk svých plic a je tak živým deníkem jeho bolestí, když je v karanténě ve svém domě. Výměnou za to, že světu poskytl první pohled na příznaky, kterým mohou pacienti čelit, jeho následovníci mu dávají jejich přání.

“Znamenalo to pro mě celý svět, abych získal podporu od lidí z celého světa,” řekl pro NBC News.

Chenovy příznaky byly relativně mírné a připomínají, že onemocnění vyžaduje u každého pacienta jinou daň.

Den 1 po jeho diagnóze přinesl bolest v krku, silné bolesti hlavy a žádné abnormality plic, napsal. Neřekl, zda má horečku – symptom, který mnoho pacientů mělo. Informuje NYP.

„Den 2 po #COVID diagnóze. Méně bolesti v krku, kašel a bolesti hlavy (díky bohu!), Stále žádná dušnost nebo pleuritická bolest na hrudi. #POCUS aktualizace: malý bilaterální pleurální výpotek, zesílená pleurální linie a bazální b-linie (plaps), “pokračuje. Pro laiky to podle WebMD znamená, že v plicích je tekutina. Navzdory hlenu hlásil, že dýchání má normální podle stetoskopu.

Dnes Chen řekl, že jeho bolest v krku a bolesti hlavy se zahojily. Jeho kašel se zlepšil, i když měl průjem. V plicích byla stále přítomna tekutina.

Byla mi diagnostikována 17. ledna a byla vymazána 7. února. Dny od 21. do 26. ledna byly „nejhorší“, řekl.

Přejít nahoru