Vakcína proti koronaviru by mohla být k dispozici za 90 dní!! – informují izraelští vědci

Vakcína by mohla být připravena během několika týdnů a dostupná do 90 dnů, pokud by vše pokračovalo podle plánu, poznamenal Akunis.

“Gratuluji MIGAL [Galilee Research Institute] k tomuto vzrušujícímu průlomu. Jsem přesvědčen, že dojde k dalšímu rychlému pokroku, který nám umožní poskytnout potřebnou reakci na závažnou globální hrozbu COVID-19, “uvedl Akunis pro Jerusalem Post.

“Naším základním konceptem bylo vyvinout technologii a nikoliv konkrétně vakcínu pro tento druh nebo takový druh viru. Vědecký rámec pro vakcínu je založen na novém proteinovém expresním vektoru, který tvoří a sekretuje chimérický rozpustný protein, který dodává virový antigen do slizničních tkání pomocí aktivované endocytózy, což způsobuje, že tělo vytváří protilátky proti viru,“ vysvětlil Katz , odkazující na IBV vakcínu.

Endocytóza je buněčný proces, ve kterém jsou látky absorbovány do buňky. Materiál je uvnitř buňky internalizován, aby se vytvořil vezikul požitého materiálu.

“Vše, co musíme udělat, je přizpůsobit systém nové sekvenci,” dodal Katz a vysvětlil, jak by se vakcína IBV modifikovala pro COVID-19. “Jsme uprostřed tohoto procesu a doufejme, že za pár týdnů budeme mít vakcínu v našich rukou. Ano, za pár týdnů, pokud to bude fungovat, budeme mít vakcínu, která zabrání koronaviru. “

Podle generálního ředitele MIGAL Davida Zigdona se snaží získat novou vakcínu co nejdříve schválenou.

“Vzhledem k naléhavé celosvětové potřebě vakcíny proti lidským coronavirům děláme vše, co je v našich silách, abychom urychlili vývoj,” vysvětlil Zigdon a dodal, že perorální vakcína by mohla “dosáhnout schválení bezpečnosti za 90 dní.”

“V současné době vedeme intenzivní diskuse s potenciálními partnery, které mohou pomoci urychlit fázi zkoušek na člověku a urychlit dokončení vývoje a regulačních činností konečného produktu,” potvrdil Zigdon.

Přejít nahoru