Americké námořnictvo odpovídá na politický dotaz ohledně UFO. Co to…?

6. července 2019, Walker napsal dopis americkému námořnictvu se žádostí o odpovědi týkající se pozorování neidentifikovaných létajících objektů a zejména vysoce profilovaných případů, jako je incident USS Nimitz.

Odpověď, která byla původně poslána Walkerovi 31. července tehdejším náměstkem námořnictva Thomasem Modlym, byla nyní plně zveřejněna.

“V posledních letech se objevilo mnoho zpráv o neoprávněných a / nebo neidentifikovaných letadlech vstupujících do různých vojensky kontrolovaných výcvikových pásem a určeného vzdušného prostoru,” napsal Modly.

“Ministerstvo námořnictva (DON) bere tyto zprávy velmi vážně a pokračuje v zaznamenávání pozorování a plně vyšetřuje případy.”

„Vzhledem k rozsáhlému šíření a dostupnosti levných bezpilotních leteckých systémů (UAS) se stále častěji stává problémem našich leteckých pilotů zbavit se konfliktu.“

„Námořním posádkám byly poskytnuty pokyny k hlášení frekvence a umístění UAS působícího ve výcvikových oblastech.“

“Pokyny podporují objektivní, datově řízenou analýzu útoků. DON nadále věnuje zdroje sledování a vyšetřování zpráv, které by mohly ovlivnit bezpečnost našich posádek.”

Zdá se, že tento dopis obchází jakoukoli zmínku o incidentu USS Nimitz nebo jiných dobře zveřejněných případech UFO a místo toho se zaměřuje na obavy, které představují konvenční bezpilotní letecké bezpilotní letouny.

“Jsem povzbuden, že podtajemník námořnictva potvrdil, že setkání UAP jsou plně vyšetřována, ale existuje frustrace z nedostatku odpovědí na konkrétní otázky ohledně hrozby, kterou mohou představovat nadřazená letadla létající ve vzdušném prostoru Spojených států,” řekl Walker pro Politico.

Přejít nahoru